Boka GastroVin

En kväll som alltid avslutas med mättnad och glädje!

Ring mig... 0709701424
Maila mig... gastrovin@mail.com eller kent@livetsgoda.se 


Sugen på att boka en vinprovning i all enkelhet? Eller ska vi grotta ner oss i terroirens makter i Loire, Bourgogne eller Rhône? Söker ni efter en lärorik matlagningskväll med specifika smaker och råvaror? Kaffet som är på rykande het på trendlistan, skall vi prova choklad eller Rhum? Hör av er vid intresse så skräddarsyr vi en kväll/dag för er, I Livets Goda tecken, mat och dryck!


Glöm aldrig att mat och dryck skall vara enkelt, de godaste och bästa ingredienserna är mycket skratt, kärlek och ett öppet sinne för nya vänskaper!

GastroVin är byggt på de fyra viktigaste hörnstenarna för en fantastisk gastronomisk upplevelse, de bästa råvarorna, godaste vinerna, tiden och såklart det mest påverkande inom gastronomin, gemenskapen.

Jag, Kent Johansson, har lett kurser och föreläsningar inom gastronomi och dryck i 10 år men jag kommer aldrig att bli fullärd och det är det som gör det så spännande. Att få lära och lyssna till andras upplevelse och nyfikenhet till den godaste måltiden. Ett matlagningsevent med GastroVin är en upplevelse i sig, vi pratar om mat och vin eller annan god kvalitetsdryck i mängder. Varför följer vi trender, varför skapas de och vem gör det? Säsongen, är den viktig för råvaran? Varför skall man tillreda råvaran på just detta sätt? Det finns massor av frågor som garanterat kommer att besvaras under en kväll med GastroVin.

GastroVin är som en flaska vin! Vi har alltid en historia i vårt bagage, vart ifrån, hur vi uppfattas, är det rätt är det fel? Hur är mitt, ert och vinets humör? Varför smakar vinet som det gör? En vinprovning med oss är kanske inte som alla andra provningar. Vi gillar att lyssna till andras uppfattningar och tycken. Sen är det upp till oss att på ett korrekt och pedagogiskt vis berätta om varför vinet upplevs just så. Är det vinet eller maträtten som får skit om det inte smakar gott tillsammans… Det är det som är frågan.

Min vardag går åt till att kåsera om viner och mat. Möjligheten att hålla mig uppdaterad och fokuserad på dagens gastronomi och dryckers trender är för mig en ära. Då jag redan som ung vigde mitt liv åt gastronomi och vid tonårsålder halkade in på dryckens bana så har jag alltid haft en klar bild över mitt yrke och liv. Det är som god förespråkare jag vill föra det gastronomiska livet med mig och givetvis dela med mig av allt!

GastroVin (Kent Johansson) är Vice Ordförande i Svenska Sommelier föreningen och driver idag moderbolaget GastroVin AB med två dotterbolag Dinner at home Sverige och Wine & Ski Experience Europa. Skribent för Livets Goda, Topp20 (Sveriges bästa restauranger) även kreativ partner för Foodfolder
Arbetar ständigt med förbättring av vårt förhållande till råvaror och djurhållning.

GastroVin Sverige AB innehavande av FA-skattsedel

GastroVin är ett namn som jag skapade redan 2004, jag ville ha ett eget företag, inte för stort, men en liten verksamhet som skulle byggas på kunskap och svar innan frågan ställts. 2009 Började jag arbeta på Restaurang Gastro i Helsingborg, blev en del provningar och jag visste inte vart jag skulle göra med alla underbara upplevelser, så jag ville börja skriva, och jag ville dela med mig av allt de fina inom gastronomin. Det blev att starta en blogg, enbart för att skriva av sig och att ev någon skulle kanske titta in på sidan. Och i dag så är det en välbesökt sida och det är mycket roligt för mig. Så detta är bara en god början på någon som kommer bli ännu bättre.

Drick och ät gott! Välkomna till GastroVin


Mvh Kent Johansson

Kommentarer

Populära inlägg