G.H Mumm Champagne i bilder
Mumm… Vad hade jag att vänta mig, vad kunde jag innan denna dag om
Champagne huset? Egentligen på tok för lite. Men det var nog det som gjorde mig
så nyfiken på provningen, att jag inte hållit mig uppdaterad på deras bubbel.
Så tiden var nu äntligen här för att prova några enastående viner.
Jag skriver följande. Kort och koncist… Helt galet vilka viner vi fick
äran att prova.
1996 Mumm Magnum. Vilket vin,
klarheten, finessen, åldern och de små fina bubblorna. Doften är ljuvlig med
fortfarande livliga mineral toner som anstryker min nos på ett älskvärt sätt.
Ostronbankarnas dofter, bageriets nybakade bröd, korgen full med fuktig svamp.
Nyslaget hö, nosen får inte nog. Vinet besitter fortfarande krafter så som perfekt mineralitet och
balans mellan syra och frukt. Ett vin som är underbart nu, men kommer att leva
många, många år till. (95p)
1990 Mumm Magnum. Livlig
champagne, full fart på en 26 åring. Rostade hasselnötter, kall stenighet,
kalkig, ostronskal, örtig och det både doftar och smakar mogen brie.
Strukturerad och balanserad. Ett Champagneår som vi alla drömmer om att fått
vara med och skapt champagne. Kan inte annat än ställa mig upp och applådera
för dessa droppar. (95p)
1986 Mumm Magnum. Är årets
champagne redan utsedd? Formidabel, utmärkande, perfektion, fulländad, vet inte
hur många ting jag kan komma på som är så bra med denna årgång. Vinet hart
allt. Mognad men toner åt kokt varsel, Vitmögel, oxiderade insatser. Rostade
hummerskal med påföljande brynt smör, med stekt anklever, visst är jag hungrig
som en varg i denna stund, men vinet leverera smaker genom sin doft som är
fullkomligt euforiskt. Vinet innehar även en fin palett med unga ting från
limeskal, pomelo. Jag ger denna champagne
(99p) Och det har jag inte givit en champagne sen Salon 1988, Krug Rosé
1982 eller Belle Epoque Rosé 1985.
Stort tack till Didier, Pernod
Ricard, Helene och Johan Magnusson på MFW för möjligheten att få prova dessa
rariteter. Tack!
Kommentarer
Skicka en kommentar