Från Jord till bord...

Vilken kväll det blev, gästerna började med god och äldre Cremant d´Alsace i eftermiddagssolen och till dem knaprades det salta godsaker. Väl in till det enkla dukade ekbordet så blev det en bättre galamiddag om visst slutade senare än väntar, kocken gick och la sig mycket tidigare än den sista gästen, precis som det skall vara.

Att servera en rätt på 7,5 minuter är kanske inget svårt, men att ta tiden från att skörda första råvaran till att rätten stor på bordet, det är bättre gjort det. Vi kallar det lokalt odlad mat och endast besprutat med kärlek. Vid huvudrätten så planterades ett större köttfat på bordet och galen gris med bortsprungen nöt fick göra sig bekanta på tallriken, lökar, chili och frukter blev ett härligt sällskap, för inte att förglömma tryffeln som gottade ned sig i smetana och sommarlöken.

De söta tingen var inte bara de om satt runt bordet, utan de fick även smaka på en ny rätt som kommer dyka upp i höstens äventyr. Lakrits, jordgubbe, morot och salt. Att poppa upp en flaska söt sherry med anor från mer än 100 år tillbaka var mer än läckert! Kvällen slutade som vanligt med att den stora fl. åkte fram och ni som suttit runt bordet vet vad det är… Trevlig tisdag önskar jag.

Kommentarer

Populära inlägg